Meer foto's:
*****
Bij de activiteiten in MAAS-kort wordt soep geserveerd.
In dit geval op zondag 29 juni 2014:
'Oranjesoep'
Aantal personen: 6
500 g winterpeen (of een flinke bos worteltjes)
2 uien
stronkje gember, geschild en fijngesneden
1,5 liter groentebouillon
sap van 2 sinaasappels
vers gemalen zwarte peper, snuifje tijm
flinke scheut olijfolie
Bereidingswijze:
Snij de ui in grove stukken
Schil de gember en hak deze fijn, snij de wortels in plakken
Fruit de uien 5 minuten op laag vuur in de olijfolie
Flink wat versgemalen zwarte peper uit de molen erbij
Bak de gember kort mee met de uien en voeg vervolgens de wortel toe
Snij de sinaasappels in tweeën en knijp boven de ketel het vocht uit de helften
Voeg de groentebouillon toe
Laat het 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
Pureer de soep
Eventueel nog een scheut olijfolie erbij.