MAAS-mixed 06 - februari 2016
Alysha Polak (AKV St.Joost, Breda, 2015) en Theo Jennissen, beiden fotograaf, wonen in Nijmegen, als het ware bij elkaar om de hoek. Desalniettemin kenden zij elkaar niet vooraleer MAAS hen aan elkaar voorstelde met het doel om samen een project uit te voeren binnen de formule 'MAAS-mixed''. Zij kwamen tot een gewaagd uitgangspunt voor een expositie: Alysha zou een 100-tal beelden uit het fotobestand van Theo kiezen en Theo een 100-tal beelden uit het werk van Alysha. En aldus geschiedde.
Klik hier voor een doorloop van de hele serie 100 + 100
Klik hier voor de voordracht van Theo Jennissen op 28 februari 2016
Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.
In dit geval op zondag 28 februari 2016
Pittige rode linzensoep met spinazie
6 personen
Nodig
1 theelepel olijfolie
1 grote rode ui, gehakt
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
2 (400g) blikken tomatenblokjes
225g diepvries spinazie
375g rode linzen
450 ml water
2 theelepels gedroogde basilicum
1 1/2 theelepels gemalen kardamom
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en fruit de ui tot deze goudbruin is.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de tomaten, spinazie en linzen erdoor en giet het water erbij.
Kruid met basilicum, kardemom, komijn, cayenne en kerrie.
Breng aan de kook, zet vuur lager, en stoof zachtjes 25 min, onder af en toe roeren door, of tot linzen gaar zijn.
Schep over in een blender (of gebruik een staafmixer) en pureer tot een gladde soep.