MAAS-jong! juli/augustus 2015
Benjamin de Wit en Jensi Myftaraj, in 2013 en 2014 afgestudeerd aan de Aki, ArtEZ Enschede zijn samen op zoek gegaan naar hen onbekende kunstenaars.
Zij kwamen die kunstenaars 'gewoon tegen' en zijn met hen een week in MAAS aan het werk geweest. Zonder plan vooraf. Enkel de afspraak 'we gaan aan het werk'. Samenwerking, dialoog en reflectie stonden centraal. Zij hadden vooralsnog geen idee waartoe deze samenwerking zou kunnen leiden.
Samen met hun gasten Colina van Bemmel, Marleen Verber en Christin Mussa zijn zij aan de slag gegaan binnen de muren van MAAS van 27 juli tot 2 augustus. Op 1 en 2 augustus presenteerden zij het resultaat onder de noemer 'buitensporig'.
*****
Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.
In dit geval op zondag 2 augustus 2015:
Rabarbersoep
voor 4 personen
4 strengen rabarber
2 uien
Knoflook
Gemberwortel
Sinaasappelschil/sap
Komijnzaad
Kurkuma
Kardamon
Kaneel
Kruidnagel
Zwarte peper
Droge stukken van de rabarber af snijden , wassen en dan in dunne reepjes snijden.
Er kunnen soms harde stukken in de stengels zitten, snij deze er maar uit.
En dan alles tot moes koken en door het kruidenmengsel roeren.
Flink wat uien met knoflook bakken.
Geraspte gemberwortel, sinaasappelschil erbij.
Komijnzaad, kardemon, kurkuma/koenjit, flink gemalen zwarte peper, beetje kaneel en kruidnagel.
Daarbij de gesneden rabarber en groente bouillon.
Koken tot rabarber gaar is, losroeren, niet pureren.
Op smaak maken met zout, gembersiroop oid en evt. sinaasappelsap.
Bosje verse koriander of peterselie is lekker, maar hoeft niet perse.
Kleurt echter wel mooi.