MAAS-kort 10 - februari 2017

 

 

MAAS vroeg beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster om een ingreep te doen in de ruimte. Een dergelijke actie werd totdantoe node gemist. De Ceuster wilde graag 'iets in MAAS komen doen'. MAAS stelde voor om met iemand samen te werken. De Ceuster voelde daar echter niets voor.

Die rigoureuze ingreep is er niet van gekomen, maar wel vond De Ceuster in Lieke Göbbels een goede partner in crime. Hij raakte gefascineerd door haar teksten op facebook. Kwetsbaarheid, verliezen en verlangen verbinden hun werk.

 

Tijdens de voorbereidingen van zijn theaterperformance STILL heeft Ronald de Ceuster een aantal korte videoperformances gemaakt  waarvoor Diederik de Ceuster de muziek heeft gecomponeerd. Eén van deze videoperformance maakte onderdeel uit van zijn presentatie in MAAS. Hij maakte er een installatie met pur, aluminiumfolie en piepschuim bollen bij. Een eiland ? Een tuin ?

 

Lieke Göbbels schrijft facebook-teksten, kort en vluchtig, vanuit het perspectief van een 1 - jarige , altijd vergezeld door BEER , HAAS en VOS. Deze teksten werden nu voor het eerst buiten facebook getoond. Met speelgoed lammetjes en rood fruit arrangeerde zij op de grote werktafel van MAAS een 'high tea voor BEER'.

 

Kijken, luisteren, lezen, ruiken. Twee gelijke werelden die zich zo verschillend vertonen.

View the embedded image gallery online at:
http://maasartistresidence.nl/?id=629#sigFreeId5a15c1ae53

 

facebook-teksten van Lieke Göbbels

 

high tea voor BEER

 

stills uit de videoperformance STILL#1 van Ronald de Ceuster

 

in de tuin van Ronald de Ceuster

 

  *****

 

Op de zondag wordt in MAAS steevast soep geserveerd.

In dit geval op 26 februari 2017

 

 

Rode bietensoep

Benodigheden:

500 gram verse rode bieten
1 ui
halve rode paprika
1 liter groentebouillon
10 gram verse gember
olijfolie
glas kokosmelk
1 sinaasappel
theelepel laos
peper & zout
scheut geitenyoghurt
verse bieslook



Bereiding:

Schil de bieten en snijd ze in kleine stukken.

Snijd de ui, paprika en gember klein met de laos.

Fruit de ui, paprika en gember in de olijfolie.

Voeg dan de bieten toe en bak deze een minuut of 5 mee.

Voeg dan de bouillon toe, totdat de bieten onder water staan.

Kook het geheel net zolang tot de bieten gaar zijn.

Voeg kokosmelk en sap van de sinaasappel toe.

Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot je een gladde soep hebt.

Afmaken met peper en zout.

Serveren met een scheut geitenyoghurt en een beetje gesnipperde bieslook.