MAAS-mixed 06 - februari 2016

 

 

 

Alysha Polak  (AKV St.Joost, Breda, 2015) en Theo Jennissen, beiden fotograaf, wonen in Nijmegen, als het ware bij elkaar om de hoek. Desalniettemin kenden zij elkaar niet vooraleer MAAS hen aan elkaar voorstelde met het doel om samen een project uit te voeren binnen de formule 'MAAS-mixed''. Zij kwamen tot een gewaagd uitgangspunt voor een expositie: Alysha zou een 100-tal beelden uit het fotobestand van Theo kiezen en Theo een 100-tal beelden uit het werk van Alysha. En aldus geschiedde.

 

Zij presenteerden gezamenlijk ieders keuze door de beide foto-series gelijkertijd, maar net niet synchroon, te beamen op de grote muur van een voor deze gelegenheid verduisterd MAAS.
 
Theo Jennissen hield op beide dagen een voordracht uit het werk van Paul van Ostaijen, Baudelaire, Nietzsche en Shakespeare.  Een experiment om de tekst in de oorspronkelijke talen vloeiend in elkaar over te laten lopen.

 

View the embedded image gallery online at:
http://maasartistresidence.nl/?id=571#sigFreeIdf0c219378e

 

Klik hier voor een doorloop van de hele serie 100 + 100

 

Klik hier voor de voordracht van Theo Jennissen op 28 februari 2016

 

Theo's hoekje

 

  *****

 

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 28 februari 2016

 

 

Pittige rode linzensoep met spinazie

6 personen

 

Nodig

1 theelepel olijfolie

1 grote rode ui, gehakt

zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

2 (400g) blikken tomatenblokjes

225g diepvries spinazie

375g rode linzen

450 ml water

2 theelepels gedroogde basilicum

1 1/2 theelepels gemalen kardamom

1 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel cayennepeper

1/2 theelepel kerriepoeder

 

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en fruit de ui tot deze goudbruin is.

Breng op smaak met zout en peper.

Roer de tomaten, spinazie en linzen erdoor en giet het water erbij.

Kruid met basilicum, kardemom, komijn, cayenne en kerrie.

Breng aan de kook, zet vuur lager, en stoof zachtjes 25 min, onder af en toe roeren door, of tot linzen gaar zijn.

Schep over in een blender (of gebruik een staafmixer) en pureer tot een gladde soep.