MAAS-kort augustus 2014

 

 

Het oeuvre van Tijs Kierkels is veelomvattend. Niet zozeer in productie als wel in de beeldtaal en technieken die hij gebruikt: tekenen, schilderen, houtdruk, linoleumdruk, etsen, lithografie, collage, figuurzagen en ruimtelijk werk.

 

Gedurende MAAS-kort was een dwarsdoornede uit zijn werk te zien. In onbeholpen maar trefzekere tekenlijnen geschetste fabelachtige, bevolkt door dierachtige wezentjes en voorwerpen met menselijke trekken. Beelden die verhalen vertellen die niet in woorden gevat kunnen worden, laat staan dat zij eenduidig zijn.

 

“Mijn beste werk komt tot stand in een flow. Een trance waarin ik niet nadenk over het eindresultaat. Ik begin met een basisidee, maar al snel is dat niet meer belangrijk. Ik doe en ik kijk en reageer dan weer. De uitkomst is ook voor mezelf vaak een verrassing.”

 

View the embedded image gallery online at:
http://maasartistresidence.nl/?id=126#sigFreeIddb4e104a03

 

Meer foto's:

 

de werken

de gasten

 

*****

Bij de activiteiten in MAAS-kort wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 31 augustus 2014:

 

 

Zomerse soep

 

Nodig:

2 el. olijfolie

300 gr. prei

1 teen knoflook

1,5 l. groentebouillon

400 gr. cannellinibonen

250 gr. Snijbonen

1 citroen

klein handje peterselie

 

 

Bereidingswijze:

Snijd de prei in ringen en was het zand eruit.

Snij de knoflook fijn (met de pers kan natuurlijk ook) en de snijbonen in smalle reepjes.

Spoel de cannellinibonen af en laat deze uitlekken.

Verhit 1 el. olie in een soeppan en fruit de prei en de helft van de knoflook 1 minuut.

Voeg de bouillon en bonen toe en breng aan de kook.

Laat dit 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Voeg na 5 minuten de snijbonen toe.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil.

Snijd de peterselie fijn.

Meng de citroenrasp en peterselie samen met 1 el. olijfolie en de rest van de knoflook.

Dit mengsel heet gremolata, wat traditioneel geserveerd wordt bij een Milaanse stoofschotel.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer in kommen.

De gremolata sprenkel je over de soep heen en zorgt voor een wat frisheid in de soep.