MAAS-jong! maart 2015

 

 

Toen Rosalie van Oorschot (nu 4e jaars studente Artez) het afstudeerwerk vanFemke van de Weg  (Artez eindexamen 2014) zag, voelde zij een grote verbondenheid. Hoe is dat nu mogelijk waar het losse en vrijgevochten werk van de een zo anders oogt dan het meer formele en strikte werk van de ander? Samen gaan zij de komende tijd 'mooi weer spelen' in MAAS. Zij zullen hun liefde voor palmbomen, zwembaden en het goede leven delen in een ongekunstelde samenwerking. Tot welke vormen dit zal leiden is niet te voorzien. Via de facebookpagina van Maas zullen zij de komende tijd tipjes van de sluier oplichten.

 

View the embedded image gallery online at:
http://maasartistresidence.nl/?id=498#sigFreeId7aef593c38

 

Lucht is belangrijk.

Lucht laat ruimte.

Hoe zouden we zonder

lucht moeten bewegen?

Ook kunst heeft lucht nodig.

Kunst is als het leven.

 

Een zwembad is het leven,

het goede leven.

Een duik in het diepe laaft de ziel;

maar schijn bedriegt:

in het zwembad is geen lucht.

 

Meer foto's:

 

mooi weer op facebook

mooi weer werken

mooi weer gasten

 

*****

 

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 29 maart 2015:

 

 

Vegetarische mosterdsoep

 Ingrediënten

  • 4 el mosterd
  • 1 flinke aardappel
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • 1 ons groene linzen
  • 100 ml sojaroom
  • 650 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • laurierblad
  • gerookt paprikapoeder
  • zout en peper
  • fijngeknipte peterselie

 

Bereidingswijze

  1. schil de aardappel en snijd deze in hele kleine blokjes.
  2. snipper de uien en de knoflook fijn.
  3. bak in olijfolie aardappel, knoflook, en gesnipperde ui iets aan.
  4. kook de linzen met laurierblad gaar.
  5. doe alles bij elkaar in de groentebouillon.
  6. breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de aardappel gaar is.
  7. roer de mosterd en room er door en laat de soep even doorwarmen.
  8. mix het geheel met een staafmixer tot een fijne soep.
  9. breng op smaak met gerookt paprikapoeder, zout en peper.
  10. serveren met fijngesneden peterselie