MAAS-jong! mei 2015

 

 

 

Robin Gerris (Fontys Hogeschool vd Kunsten Tilburg, 2014) en Marnix van den Berg (AKI Enschede 2013) dienden ieder afzonderlijk een plan in voor MAAS-jong!. Gezien het karakter van beider werk stelde MAAS de twee jonge kunstenaars voor om te onderzoeken of er een samenwerking tussen hen beiden zou kunnen plaatsvinden.

 

Foto's, een eindeloze verzameling aan beeldmateriaal. Maar wat gebeurt er eigenlijk met deze foto's als hun context veranderd wordt? Robin Gerris en Marnix van den Berg werken beiden vanuit een archief aan bestaand beeldmateriaal wat eindeloos blijft groeien. Eigen beeldmateriaal, gevonden beeldmateriaal en gekregen beeldmateriaal. Maar wat gebeurt er als deze beelden met elkaar samen gaan werken? Wat voor betekenis krijgen beelden als ze hun oorspronkelijk doel verloren hebben. Wat voor universele collectieve betekenis valt hier uit te halen en wat voor rol speelt verval en vergankelijkheid bij fotografie.

 

De kunstenaars van deze vijfde editie van MAAS-Jong! hebben de ruimte van de voormalige melkfabriek volledig uitgebuit, tot aan de kelder toe.

 

View the embedded image gallery online at:
http://maasartistresidence.nl/maas-short?id=512#sigFreeId7d4dc11383

 

Meer foto's:

 

'me and my archive' van Marnix

 

'The New Family Album' op facebook

 

*****

 

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 31 mei 2015:

 

 

Aspergesoep met kerrie

voor 4 personen

 

Ingrediënten:

· 1 flinke ui

· 2 theelepels kerriepoeder

· 1 eetlepel suiker

· 1 kilogram asperges

· kokosvet

· 1 liter groentebouillon van blokjes

· flinke scheut kokosmelk

. doosje diepvrieserwten

· zout en peper

 

Bereiding:

· Schil de asperges en kook ze met schil pakweg 8 minuten met wat zout

· Hak de ui in kleine stukjes

·Verwarm het kokosvet

·Laat hierin de ui enkele minuten bakken

·Voeg de kerrie, suiker en een beker geconcentreerde bouillon toe en laat even sudderen

·Asperges afgieten, kooknat opvangen, schillen weggooien

·Doe alles bij elkaar en voeg de erwten toe. Even laten doorkoken

·Voeg tenslotte de kokosmelk toe