de - voorlopig - laatste activiteit van MAAS in het atelier Bart Drost

 

         

 

"En, doe jij zelf eigenlijk ook nog iets aan kunst?"


De afgelopen zes jaren ruimde Bart Drost elke maand opnieuw zijn atelier leeg en stelde onder de verzamelnaam MAAS zijn ruimte ter beschikking aan collega-kunstenaars. Er werden nieuwe projecten uitgevoerd, nu eens kwamen er onverwachte samenwerkingen tot stand, dan weer werd er simpelweg een solo-tentoonstelling samengesteld.

 

Telkens alles wegruimen betekent ook telkens een onderbreking in de continuïteit van het werken van Drost. Tekenen echter is altijd een constante gebleven. In 2017 gebeurt dit voornamelijk met vetkrijt.

 

Van 1 januari tot 31 december 2017 maakt Bart Drost met regelmaat kleurrijke tekeningen in vetkrijt. Soms maakt hij dagen achtereen telkens éen enkele tekening, ook wel eens meerdere tekeningen op een dag, dan weer een tijdje helemaal geen. Hij kiest er bewust voor om eenzelfde formaat en materiaal aan te houden. De thematiek is het leven van alledag, tot onderwerp kiest hij de dingen die hij meemaakt, losse gedachten en verre herinneringen, dromen en fantasieën.

 

Wanneer een tekening 'af' is, wordt deze prompt ingelijst. In tegenstelling tot eerdere series beschouwt Drost zijn tekeningen uit 2017 dan ook als van elkaar onafhankelijke werken. Rond 250 tekeningen verwacht hij dit jaar te maken en hij zal ze allemaal presenteren gedurende de hele maand december 2017 in de voormalige melkfabriek Maas & Waal, waar vanaf 2018 weer permanent zijn atelier gevestigd zal zijn.

 

wees van harte welkom !

  Graafseweg 183A/Hatertseveldweg 26 Nijmegen

 
 elke zaterdag en zondag in december van 13.00 - 17.00 uur

met een drankje en knabbels

 

 

 *****

 

 Voor een actueel overzicht van alle vetkrijttekeningen uit 2017 klik hier.

 Vetkrijttekeningen uit 2017 zijn t/m 31 december te koop voor €100,-- p.s., incl. btw.

Wil je nu al een tekening reserveren dan kan dat via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..