MAAS-mixed 07 - mei 2016

 

 

Gedurende de maand mei verbleef Mr.MAAS als artist in residence in Portugal. José Seeling - jarenlang de leading lady van Galerie De Nieuwe Gang in Beuningen - bleek de ideale waarnemer en heeft het MAAS-programma voor de maand mei voor haar rekening genomen.

Met de enigszins verontrustende maar tevens geruststellende gedachte 'wat verdwijnt blijft' heeft José in het kader van MAAS-mixed nog één keer de jas van curator aangetrokken.

 

Zij en haar gasten - Nadine Zanow , Gerard van der Kamp, Minno Baartmans, Nico Huijbregts - hebben gewerkt binnen de muren van MAAS, ieder voor zich aan hun gezamenlijke presentatie in het weekend van 28/29 mei 2016.

 

View the embedded image gallery online at:
http://maasartistresidence.nl/contact?id=562#sigFreeId055e9ea395

 

Klik hier en zie de kunstenaars aan het werk

Plattegronden van José

Tekeningen van Nadine

Pluimen van Gerard

De muur van Nico

Het groot MAAS-tekenboek

 

*****

 

Op zondag wordt in MAAS soep geserveerd.

In dit geval op zondag 29 mei 2016

 

 

romige aspergesoep met kervel


(let op! de hoeveelheden zijn voor pakweg 35 personen)

4,5 kg asperges  schillen, koppen van asperges afsnijden
schillen opzetten met water ca. 30 min koken, zeven + schillen na enig afkoelen  uitwringen
in dit vocht de in stukken  0,5 cm. gesneden aspergestelen garen ( ca. 15 min) met wat extra boter zout en nootmuskaat

 

koppen in lengte gehalveerd apart garen door in kookvocht aan de kook te brengen en dan daarin af te laten koelen

 

150 gr boter smelten daar in 150 gr. bloem zeven op laag vuur onder voortdurend roeren 3 min. garen
ca 1 l. geiten melk toevoegen aan de kook brengen steeds goed roeren even door laten koken

 

gedeelte stelen apart met staafmixer pureren
alle onderdelen mengen op koppen na
op smaak brengen  met peper, zout, vegeta(bouillonpoeder)
nootmuskaat bos kervel fijn snijden toevoegen

 

7 eidooiers mengen met 250 ml room  daarbij onder goed roeren met soeplepel
soep (van kook af) dat mengsel weer onder goed roeren terug in soep

 

4 banaan sjalotten halveren en dan in fijne ringen, stoven in ruime klont roomboter met 7 laurier bladeren op het laatst bij soep
serveren in kommen borden of wat je maar wil met de aspergekoppen op het laatst toegevoegd

 

***

 

MAAS-mixed brengt rijp en groen bij elkaar. Een ervaren en een onervaren kunstenaar krijgen de mogelijkheid samen 10 dagen te werken binnen de muren van MAAS. Zij presenteren het resultaat in het afsluitende weekend. Aanmelden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.